Whatcom Community College Kulshan Hall

The process of entering this human-built place of science takes the visitor past elements of the natural world: trees and a sculpture of giant rock slabs and sphere. Another sculpture adorns the exterior wall, blending rusted metal with Pacific Northwest-inspired images of water, fish, and humans. Inside, this two-story structure houses WCC’s chemistry and biology laboratories, classrooms, and faculty offices. The design accommodates the special requirements of a 21st century science center and blends with the rest of the WCC campus in its use of brick, black-toned metal and large expanses of glass. Open, sun-drenched spaces encourage informal collaborative learning outside the classroom.

Location   Bellingham, Washington
Status   Completed 2005
Team   Rick Sundberg | Principal-in-Charge and Lead Designer while at Olson Sundberg Kundig Allen
Size   40,000 sf